Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

EN MYCKET ENKEL övning för att lindra stress – allt du behöver är en penna, ett papper och ett ögonblick till ditt förfogande

EN MYCKET ENKEL övning för att lindra stress – allt du behöver är en penna, ett papper och ett ögonblick till ditt förfogande

OHMYGOSSIP – Numera finns det inget som är mer hälsofarligt, energislukande och humördämpare än stress. Vi har ett enkelt och effektivt träningspass för dig för att helt själv lindra stress – det är skapandet av MBB-kort! Ta en penna och ett papper och det är allt. Om det ibland händer att någonting skaver dig, något fastnar i halsen eller om axlarna blir anspända, vet du att du kan hjälpa dig själv.

Du måste ha hört att en del människor håller dagbok? Om du känner att du inte är någon dagboksskrivare gör det inget eftersom du kan göra mer med penna och papper. Ett av de möjliga sätten att lugna sinnena är genom att göra kort. Det är en av Mind Body Bridging -metoderna. Framför allt förklarar vi vad Mind Body Bridging handlar om.

Mind Body Bridging (MBB) är en metod utvecklad av Stanley H. Block, professor i psykiatri, psykiater och psykoanalytiker, och hans maka, Carolyn Bryant Block. MBB-metoden har vissa funktioner gemensamt med dialektisk beteendeterapi och medveten kognitiv beteendeterapi.

MBB-övningar syftar till att öka självregleringsfärdigheter och öka människans naturliga uthållighet genom att förbättra förmågan att observera och kontrollera känslor, tankar och beteenden.

Vad är ett MBB-kort och hur gör jag det?

1. Rita en cirkel mitt på papperet och skriv i cirkeln den sak, händelse eller situation som orsakar stress eller oro.

2. Skriv runt cirkeln tankar om vad den saken, händelsen eller situationen ger dig. Reservera ett par minuter till detta.

3. Vad hände med dina sinnen när du skrev dessa saker runt cirkeln? Vilken typ av känslor orsakade det i din kropp? Vad tycker du, hur går det för dig med den här situationen där du befinner dig i nu? Svara på dessa frågor och skriv ner svaren på papperet.

Grattis! Det första kortet är ifyllt!

Uppgiften är dock inte över än, eftersom du vill bli fri från dessa känslor. Börja därför fylla på det andra kortet.

1. Rita åter igen en cirkel i mitten av papperet och skriv ner där samma sak, händelse eller situation som du skrev på det första kortet.

2. Var uppmärksam på din omgivning. Lyssna på ljuden runt dig och iaktta hur dina händer känns när du håller i pennan. Hur känns det när ryggen lutar mot en stol, fotsulor mot golvet … Ha inte bråttom, bara stanna i detta ögonblick tills du känner dig lugn.

3. Fortsätt skriva på kortet på samma sätt som på det första kortet, det vill säga lista de känslor du upplever av de saker eller situationer som du skrivit i cirkeln.

4. Vad händer med dina sinnen när du listar saker? Vilken typ av upplevelser har du i kroppen? Svara på dessa frågor och skriv ner svaren på papperet. Är svaren lika eller olika jämfört med det första kortet?

Förmodligen visar det andra kortet åtminstone några andra svar än det första kortet. I så fall betyder det att du har dämpat ner ditt identitetssystem.

Vad är ett identitetssystem?
MBB-metoden baserar sig på idén att människan har ett så kallat identitetssystem som kan vara antingen aktivt eller vilande vid varje enskilt ögonblick.

Ett aktivt identitetssystem får en person att identifiera sig med rund gående tankar och fysisk stress. Under denna tid kommer du att känna att hela din själ och kropp är under stress. När identitetssystemet är i viloläge räcker din uppmärksamhet även till att observera andra känslor och sinnen.

MBB är en säker metod för egenvård och passar mycket väl för personer som lider av stress. För att använda metoder krävs inga kurser man måste ta i förväg. Vårt mål är att öka medvetenheten om denna effektiva metod och övertyga människor om att de kan hjälpa sig själva.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
MBBMind Body Bridging

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory