Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

HUR man väljer ett mineralpuder och en hudcrème för eget bruk? Hur skiljer de sig från varandra?

HUR man väljer ett mineralpuder och en hudcrème för eget bruk? Hur skiljer de sig från varandra?

OHMYGOSSIP – Att välja rätt smink kan ibland vara knepigt eftersom utbudet av sminkkräm och puder är mycket stort. Vad man bör tänka på först och främst – produktens naturlighet, täckningsegenskaper, ton eller tillverkarens rykte? Ofta uppstår även ett dilemma – ska man välja foundation, mineralpulver eller till och med båda två?

Mineralpulver irriterar inte huden och skiljer sig från det konventionella pudret

Under den senaste tiden har mineralkosmetika blivit alltmer populär och just för att sådan kosmetika består av mineraler. Det innehåller vanligtvis inte kemiska dofter eller färgämnen, parabener, silikon, syntetiska oljor eller andra oönskade kemikalier. Mineralpulvret låter huden andas och samtidigt skyddar den. Fördelen med ett sådant puder är att det inte innehåller ämnen som irriterar huden och dess sammansättning absorberas inte i huden. Mineralpulver av hög kvalitet är i pulverform och kan användas på många sätt – det kan användas fritt som ett puder på hela ansiktsområdet och varför inte i stället för en foundation.

Vid användning av mineralpuder är det värt att notera att det vanligtvis har ett mycket starkare pigment än vanligt puder och det täcker också huden med en mer intensiv ton. Om du använder vanlig kosmetika behöver du ofta både primer, foundation och slutligen puder. När man använder mineralsmink räcker det med en enda produkt. Dessutom är det bra att veta att med ett mineralpulver får du en jämn och felfri ton i ditt ansikte och med liten ansträngning. Applicera bara ett tunt men samtidigt tillräckligt skikt av pigment till huden, resultatet är naturligt och vackert, och det ger inte intrycket av “tjockt lager”.

Vad är viktigt i valet av foundation?

Försök först hitta rätt nyans för din hud. Det mest lämpliga är den osynliga och naturliga tonen i dagsljus. Crèmen är idealisk när den “försvinner” på huden och lämnar inga synliga gränser eller tjockt lager av smink. Precis lika viktigt är konsistensen på foundation, och din hudtyp är en viktig del av det – för torr hy är det bra att välja lite mer flytande krämer, för normal hy passar produkter som har en tjockare, mer krämig konsistens.

Det är självklart också viktigt vilket slags resultat du vill ha. Tänk på om du vill ha det mest lysande resultatet, en jämn och bra täckning eller en mycket naturlig, lätt genomskinlig makeup.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory