Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Långa, mörka, täta ÖGONFRANSAR – varje kvinna drömmer om dem. Hur får man sådana?

Långa, mörka, täta ÖGONFRANSAR – varje kvinna drömmer om dem. Hur får man sådana?

OHMYGOSSIP – Ögon och ögonfransar är mycket känsliga och reagerar på damm, förorenad luft och smink. De kan orsaka inflammation i ögonen och fransarna kan bli matta och livlösa. Hur kan detta undvikas?

OHMYGOSSIP har sammanställt åt er de så kallade ”stjärnornas skönhetstips” som Hollywoods skönheter hyllar så att ni kan jämt hålla era fransar förtrollande och vackra!

NR 1 – SOV DIN NATT UTAN SMINK
Smink bör definitivt tas bort på kvällen och endast med hjälp av speciella medel. Stressade fransar ska fuktas för natten med krämer med låg fetthalt, vitaminhaltiga balsam eller specialoljor. Ricinolja påverkar fransarna exceptionellt bra, men vänta inte på resultat över en natt – den bör användas regelbundet i många veckor och först då kommer resultatet att synas.

Tonic-indränkta bomullspinnar bör placeras i några minuter på de övre ögonfransarna och nedre ögonlocken, under fransarna. Den uppmjukade mascaran ska sedan försiktigt tas bort med en bomullstuss. Operationen ska fortsätta tills bomullspinnen är helt ren. Samtidigt bör man undvika att gnugga huden runt ögonen. Förebyggande balsam för ögonfransar bör börja användas så fort de första rynkorna dyker upp. När rynkor redan finns där, bör krämer som innehåller vitamin A och B och liposomer föredra.

NR 2 – VÄLJ MASCARA AV HÖG KVALITET
När du väljer mascara, särskilt för svaga och ömtåliga fransar, bör du vara uppmärksam på dess kvalitet och ingredienser. Mascara ska helst innehålla ricinolja. Den ger näring och återfuktar fransrötterna och stimulerar deras tillväxt. Dessutom bör färgen innehålla keratin, som täcker varje frans med en känslig skyddsfilm. Det är viktigt att mascaraförpackningen har en märkning på att produkten har klarat den oftalmologiska undersökningen. När du har känsliga ögon, dålig syn och använder kontaktlinser, välj en mascara märkt “känsliga ögon” eller “utan konserveringsmedel eller aromämnen”. Mascara ska bytas en gång var sjätte månad.

NR 3 – ANVÄND ÖGONFRANSGEL
De senaste årens uppfinning – en transparent gel för mörka fransar som bara kräver lite “utjämning” och förstoring. Denna gel bör användas av alla “vanliga” fransägare som bas under mascaran.

NR 4 – TÄNK PÅ HUR DU FÄSTER LÖSÖGONFRANSAR
Men om vanlig mascara inte hjälper och dina fransar fortfarande är tunna kan problemet lösas med lösögonfransar. De är gjorda av specialbehandlat tagel eller siden. Små rader av hår limmas med ett speciellt lim enligt längden på fransarna. Lösögonfransar går inte att särskilja från naturliga fransar och är helt ofarliga – dina egna fransar blir inte lidande när “de pålagda” fransarna inte slits av och ögonen inte gnuggas… Snygga lösögonfransar limmas endast på de övre ögonlocken. Fransarna kan täckas med dem längs hela längden, men även bara från hörnen. Lösögonfransar döljer avslappnade ögonlock bra och gör ögonen iögonfallande och uttrycksfulla. Deras “livslängd” är 2-3 veckor och efter det bör fransvård göras. Naturliga fransar lever förresten lika länge, de växer och faller som hår. Med lösögonfransar förändras inte livsstilen. De är inte rädda för vatten och tål alla typer av smink utom mascara. Oljefria ämnen bör dock användas för att tvätta bort kosmetika, eftersom oljebasen löser upp limmet. Av samma anledning bör inga krämer appliceras på lösögonfransar.

NR 5 – SMINKA RÄTT
Hur sminkar man fransarna rätt? Ta först bort eventuella krämrester med en pappershandduk. Om du inte har väldigt böjda fransar, se till att böja dem och se till att gummidelen på fransböjaren är mjuk, annars kan den skada fransarna. För att öka fylligheten, färga dina fransar med sicksackrörelser, börja så nära roten du kan. Låt mascaran torka i 20 sekunder, måla försiktigt om endast franstopparna, låt torka igen och applicera det sista lagret med början vid rötterna. Om det blir små bitar av mascara på fransarna, kamma upp dem med en fransborste. Och så har du fått underbara fransar.

Bild: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory